Λίγοι μήνες έμειναν για το καλοκαίρι και η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη ενός υγιούς και όμορφου σώματος έχει ξεκινήσει για τα καλά! Η αλλαγή του καιρού και ο ερχομός της άνοιξης είναι καίριοι παράγοντες που βάζουν τους περισσότερους από εμάς στη διαδικασία να προσέξουμε περισσότερο τον εαυτό μας. Αρχίζουμε να ντυνόμαστε πιο ελαφρά, σκεφτόμαστε ότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε τα πρώτα μπάνια, οπότε πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την εμφάνισή μας στην παραλία και όχι μόνο!

Πώς θα πετύχω το στόχο μου;

Διατροφή

Ένα καλλίγραμμο σώμα δηλώνει ως επί το πλείστον υγεία! Η φροντίδα του εαυτού μας ξεκινά εκ των έσω και συγκεκριμένα από τη διατροφή μας. Ακολουθώντας μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, παρέχω στον οργανισμό μου απαραίτητα συστατικά για να διατηρηθούν ή και να ενισχυθούν σημαντικές λειτουργίες του και συνολικά η υγεία του.

Ελέγχοντας, λοιπόν, την ποσότητα και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνω καθημερινά, μπορώ να ισορροπήσω την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων αν επιθυμώ να διατηρήσω το βάρος μου, είτε να τις ελαττώσω συνετά αν στοχεύω στην απώλεια κιλών. Το κλειδί, λοιπόν, είναι πόσο και τι τρώω. Σίγουροι σύμμαχοι είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, το πολύ νερό, οι πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές, όπως το ψάρι, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, το κρέας, καθώς επίσης, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Σωματική άσκηση

Το μυστικό είναι στην κίνηση! Μετά τη διατροφή ή παράλληλα με αυτήν έρχεται η γυμναστική. Ένα πρόγραμμα εκγύμνασης, ιδανικά, εξατομικευμένο για τις ανάγκες μας, μας διατηρεί σε φόρμα, κρατά την καρδιά δυνατή, ενισχύει την αντοχή μας, ενδυναμώνει τους μύες και μας προσφέρει ένα σφιχτό και, το πιο σημαντικό, υγιές σώμα!

Με την ενδυνάμωση απομονώνουμε τις μυϊκές ομάδες αναπτύσσοντας μεγαλύτερη αντίσταση, ενώ οι καρδιαγγειακές ασκήσεις αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς και τους διατηρούν σε υψηλότερο ρυθμό, βελτιώνοντας την αντοχή μας. Αν η εναλλαγή στο είδος της άσκησης είναι το κίνητρο, τότε να θυμάστε ότι δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο του γυμναστηρίου, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, ποδηλασία, κολύμπι, καθώς και άλλες ομαδικές ή ατομικές έντονες δραστηριότητες.

Συμπλήρωμα διατροφής

Έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τα αποτελέσματα της ισορροπημένης διατροφής και της αποτελεσματικής άσκησης! Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε το βάρος μας, να διατηρήσουμε τη μυϊκή μας μάζα και να μειώσουμε το λίπος.

Στην κάλυψη αυτών των αναγκών ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα διατροφής παίζουν συχνά σημαντικό ρόλο. Εξειδικευμένες συνθέσεις με βρώσιμα φυτικά εκχυλίσματα και μικροθρεπτικά συστατικά μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό σύμμαχο στην προσπάθειά μας. Ο κατάλληλος συνδυασμός συστατικών μπορεί να αυξήσει τον ημερήσιο μεταβολικό μας ρυθμό (καύση θερμίδων), να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπιδίων και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού μας.

Αν ο στόχος στο μυαλό μας είναι ξεκάθαρος, τότε τα βήματα που έχουμε να κάνουμε είναι απλά! Ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με συχνή άσκηση είναι αυτά που χρειαζόμαστε για ένα όμορφο και καλοσχηματισμένο σώμα.

Η ένταξη ενός συμπληρώματος στο διαιτολόγιο μας μπορεί να αποτελέσει ιδανική κίνηση, φτάνει να επιλέξουμε ένα κατάλληλο προϊόν που να πληροί υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας και δε θα υπόσχεται θαύματα!

Να θυμάστε ότι η επίτευξη κάθε στόχου θέλει προσπάθεια, επιμονή και υπομονή!

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ενίσχυση μεταβολισμού και μείωση λίπους

Με ένα συνδυασμό από ενεργά θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.


Βιβλιογραφία

  1. Obert, J., Pearlman, M., Obert, L. et al. Curr Gastroenterol Rep (2017) 19: 61. https://doi.org/10.1007/s11894-017-0603-8
  2. Müller, M.J., Enderle, J. & Bosy-Westphal, A. Curr Obes Rep (2016) 5: 413. https://doi.org/10.1007/s13679-016-0237-4