Και ναι, είναι γεγονός… η φύση ξύπνησε!!! Ήρθε ο Απρίλιος, ο τέταρτος μήνας του χρόνου, ο μήνας των λουλουδιών και των ηλιόλουστων πρωινών. Μπορεί να κάνει την έναρξή του με μικρά αθώα ψεματάκια γιατί το έθιμο της πρωταπριλιάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αλλά στη βάση του είναι ιερός μήνας.  Το Πάσχα και οι άγιες μέρες πρωταγωνιστούν τον Απρίλιο. Επικρατεί κλίμα κατάνυξης καθώς οδηγούμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα. Και μετά τις μέρες των Παθών, έρχεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Σα να ξεκινούν όλα από την αρχή. Σα να σβήνουν οι δυσκολίες και να μπαίνει φως στην καθημερινότητά μας.

Το Πάσχα, λοιπόν, είναι μία γιορτή που μας δίνεται η ευκαιρία για ακόμη μία φορά να έρθουμε λίγο πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Πασχαλινά τραπέζια, ωραία εδέσματα, συγγενείς που συναντάμε λίγες φορές το χρόνο, συνθέτουν ένα ευχάριστο σκηνικό, ή μήπως όχι; Ίσως να ανήκετε σε εκείνους που τρέμουν στην ιδέα μίας οικογενειακής μάζωξης, γιατί κατά βάθος ξέρετε ότι θα κουραστείτε πολύ προσπαθώντας να τους κάνετε όλους να περάσουν καλά. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που πραγματικά αποζητάτε είναι η μοναξιά και η απομόνωση. Βέβαια, η μοναχικότητα και η μελαγχολία είναι συναισθήματα που για εσάς διαρκούν μία μέρα, γιατί την επόμενη μπορεί να βιώνετε μία ανεξήγητη χαρά ξαφνικά. Ίσως, η κακή διάθεση να είναι περιστασιακό φαινόμενο για εσάς, αλλά και πάλι σας προβληματίζει αυτή η απότομη εναλλαγή της.

Σταματήστε να προβληματίζεστε και να στενοχωριέστε. Τα αρνητικά συναισθήματα δεν ταιριάζουν ούτε στον Απρίλιο, ούτε στο Πάσχα και ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι για να τα απομακρύνετε.  Τα ανθοϊάματα του Dr. Bach είναι εδώ για να σας βοηθήσουν. 

Δοκιμάστε Centaury αν έχετε την τάση να υπηρετείτε τους πάντες…

Είναι η σειρά σας να διοργανώσετε το πασχαλινό τραπέζι. Εσείς έχετε αναλάβει τα πάντα. Έχετε κάνει τη λίστα, έχετε καθαρίσει και στολίσει το σπίτι, ετοιμάζεστε να μαγειρέψετε και οι δουλειές δεν τελειώνουν. Ξέρετε πολύ καλά ότι θα τα… δώσετε όλα, ακόμα και την ημέρα του τραπεζιού. Θα σερβίρετε τους καλεσμένους, θα προσέξετε να μην τους λείψει τίποτα και κάθε επιθυμία τους θα είναι διαταγή για εσάς. Και όλα αυτά γίνονται επειδή δεν μπορείτε να πείτε όχι. Νιώθετε αδύναμοι μπροστά στη θέληση των άλλων, γι’ αυτό και είναι ώρα να δοκιμάσετε το ανθοΐαμα Centaury. Το Centaury θα σας βοηθήσει να βρείτε ξανά τη ζωτική σας δύναμη και να απελευθερωθείτε από όλους και όλα όσα σας καταπιέζουν. Θα πάρετε επιτέλους την απόφαση να αρνηθείτε, με ωραίο τρόπο και επιχειρήματα, να προβείτε σε ενέργειες που σας ταλαιπωρούν.

Δοκιμάστε Water Violet αν  αποζητάτε την απομόνωση…

Αν αισθάνεστε ότι ο Απρίλιος είναι ένα διάστημα το οποίο θα θέλατε να παραμείνετε μόνοι, τότε μάλλον δε διαλέξατε την κατάλληλη εποχή. Το Πάσχα απαιτεί κοινωνικότητα και ευχαρίστηση στη συναναστροφή με τους άλλους. Εσείς από την άλλη, αισθάνεστε ότι πνίγεστε όταν είστε αναγκασμένοι να βρεθείτε στον ίδιο χώρο με όλα τα μέλη της οικογένειάς σας. Το πρώτο που σκέφτεστε είναι ότι δεν έχετε να συζητήσετε τίποτα μαζί τους και αυτό που πραγματικά θα θέλατε είναι να κλειστείτε σε ένα δωμάτιο και να μείνετε με τον εαυτό σας, τα βιβλία σας, τη μουσική σας, τις σκέψεις σας. Γι’ αυτό, από τις πρώτες μέρες του μήνα καλό θα ήταν να δοκιμάσετε το ανθοΐαμα  Water violet ή αλλιώς νεροβιολέτα. Η νεροβιολέτα θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή είναι πιο πλούσια και χαρούμενη με τη συντροφιά των ανθρώπων. Θα αρχίσετε σιγά σιγά όχι μόνο να μην ενοχλείστε, αλλά να απολαμβάνετε και να  επιζητάτε την επικοινωνία με τον περίγυρό σας.

Δοκιμάστε Mustard αν η διάθεσή σας έχει διακυμάνσεις…

Στον καθένα μπορεί να συμβεί να αισθάνεται θλίψη σε κάποιες στιγμές απροειδοποίητα στη ζωή του. Θεωρητικά, ανάμεσα σε γιορτινές μέρες θα έπρεπε να διασκεδάζετε, να είστε κεφάτοι και να παίρνετε θετική ενέργεια από τον κόσμο γύρω σας. Τι σας συμβαίνει; Προσπαθείτε να ευθυμήσετε αλλά δεν καταφέρνετε, ούτε καν να προσποιηθείτε. Η λύση για εσάς είναι το Mustard ή αλλιώς μουστάρδα! Αν νομίζετε ότι η μουστάρδα είναι χρήσιμη μόνο σε συνδυασμό με το πασχαλινό κρέας τότε αγνοείτε την ύπαρξή της ως ανθοΐαμα. Ενδείκνυται τις περισσότερες φορές για περιστασιακή χρήση και μπορείτε να προσφύγετε στις ευεργετικές ιδιότητές της οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε τη διάθεσή σας πεσμένη χωρίς λόγο και δεν έχετε τη δύναμη να την αλλάξετε ή να τη βελτιώσετε από μόνοι σας.

Αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να σας επηρεάσουν τον Απρίλιο. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να κυλήσει και αυτός ο μήνας ομαλά και με ισορροπημένη διάθεση.

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων.


Βιβλιογραφία

  1. Αγγελή Μ.,Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
  2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence,1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
  3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php, last access: 19/6/2018
  4. Ανθοϊάματα Bach, Power Health Hellas: https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/, last access: 19/6/2018