Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό και οι σκέψεις για την επίτευξη ενός όμορφου και υγιούς σώματος! Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, πολλοί στοχεύουν να ξεκινήσουν ή να ακολουθήσουν πιο πιστά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και σωματικής άσκησης με στόχο το ιδανικό, με βάση τις ανάγκες τους, σώμα!

Είναι αποδεδειγμένο και ευρέως γνωστό ότι για να επιτευχθεί αυτό η ισορροπημένη διατροφή και η συχνή σωματική δραστηριότητα είναι αναγκαία. Πολλές φορές, για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζονται και οι κατάλληλοι σύμμαχοι! Η προσπάθεια αυτή, λοιπόν, μπορεί να ενισχυθεί φυσικά και αποτελεσματικά με στοχευμένα και κλινικά μελετημένα για τις δράσεις τους διατροφικά συστατικά.

Sinetrol® Active Living – απώλεια βάρους στο πλαίσιο της σωματικής άσκησης

Ένα κατοχυρωμένο συστατικό πλούσιο σε πολυφαινόλες, κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, ειδικότερα της λιπώδους μάζας, ενισχύοντας παράλληλα τα οφέλη της γυμναστικής στα άτομα που αθλούνται.

Αποτελεί ένα συνδυασμό εκχυλίσματος από γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι και γκουαρανά, το οποίο είναι τιτλοδοτημένο σε ναριγκίνη, εσπεριδίνη και καφεΐνη, για την ενίσχυση της λιπόλυσης με L-καρνιτίνη για το μεταβολισμό υψηλότερων επιπέδων ελεύθερων λιπαρών οξέων, που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, προς παραγωγή ενέργειας.

Δράση σε 2 επίπεδα:

 • Εντατικοποίηση της φυσιολογικής λιπόλυσης
 • Αποτελεσματική μεταφορά του λίπους, μια μεταβολική διεργασία κατά την αερόβια άσκηση

Απώλεια λίπους με επιστημονικά στοιχεία

Πραγματοποιήθηκε μία τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, placebo ελεγχόμενη μελέτη, η οποία διήρκεσε 8 εβδομάδες και στην οποία συμμετείχαν 21 άτομα ηλικίας 20-35 ετών, τα οποία έκαναν αερόβια άσκηση 3 φορές την εβδομάδα και χωρίς να ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής.

Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης:

 • Καλύτερος μεταβολισμός του λίπους για την παραγωγή ενέργειας
 • Αύξηση της αερόβιας ικανότητας, δηλαδή της ικανότητας του οργανισμού να προσλαμβάνει και να μεταφέρει οξυγόνο από την ατμόσφαιρα στους ιστούς και να το καταναλώνει για την παραγωγή μυϊκής ενέργειας. Η αερόβια ικανότητα εκφράζεται ως η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2 max), δηλαδή, ο ανώτατος όγκος οξυγόνου, που μπορούν να καταναλώσουν οι ιστοί ενός ατόμου κατά την άσκηση, στη μονάδα του χρόνου. Στους συμμετέχοντες στη μελέτη σημειώθηκε σημαντική αύξηση του δείκτη VO2
 • Απώλεια 1,4cm από την περιοχή των γοφών

Ο ρόλος της καρνιτίνης

Η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ, το οποίο συγκεντρώνεται κυρίως στους σκελετικούς μύες και σχετίζεται με το μηχανισμό καύσης των λιπαρών οξέων στα μιτοχόνδρια των κυττάρων για την παραγωγή ενέργειας. Για αυτό και χρησιμοποιείται από άτομα που γυμνάζονται με σκοπό την απώλεια λιπώδους ιστού. Επίσης, μπορεί να αυξήσει την αερόβια ικανότητα, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Ο ρόλος της καφεΐνης

Η δράση της έγκειται στο ότι διεγείρει ορισμένα μέρη του εγκεφάλου για να αυξήσει την εγρήγορση και να μειώσει την κούραση. Για αυτό, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές συστατικό στα προεξασκητικά συμπληρώματα, καθώς βελτιώνει την αθλητική επίδοση σε διάφορα είδη εκγύμνασης. Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται ότι ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθάει στην καύση του λίπους.

Άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το μεταβολισμό

 • VitaCholine® – Χολίνη: μεταξύ των πολλαπλών οφελών που έχει στην υγεία, ελέγχει την εναπόθεση του λίπους, συμβάλλοντας στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων. Ακόμη, έχει θετική επίδραση στην ένταση και τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης στην ικανότητα για γρήγορη ανάκαμψη. Η VitaCholine®, πιο συγκεκριμένα, είναι μία πατενταρισμένη μορφή χολίνης με υψηλή σταθερότητα και βιοδιαθεσιμότητα.
 • Χρώμιο: ιχνοστοιχείο που υποστηρίζει το μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών (υδατανθράκων, λιπαρών και πρωτεϊνών) και τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, γεγονός που βοηθά στον έλεγχο της όρεξης. Βρίσκεται σε τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας, τα σιτηρά ολικής άλεσης και ορισμένα φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το σταφύλι.
 • Ψευδάργυρος: ιχνοστοιχείο το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπαρών οξέων. Οι πλουσιότερες διατροφικές πηγές του είναι το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα θαλασσινά και το κοτόπουλο.
 • Βιταμίνη B6: βοηθάει στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας και στην παραγωγή ενέργειας. Καλές πηγές είναι τα αμυλούχα λαχανικά, οι μπανάνες, τα καρύδια, η μαγιά μπύρας, τα σιτηρά ολικής άλεσης, το συκώτι, τα ψάρια και τα πουλερικά.

Μπορείτε να επιλέξετε εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής που συνδυάζουν τα παραπάνω βιοδραστικά συστατικά για υψηλή αποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας.

Βρείτε την υποστήριξη που χρειάζεστε στην απώλεια λίπους και αξιοποιήστε στο έπακρο τα οφέλη της προπόνησής σας!

protinomena_title

Συνδυασμός εκχυλισμάτων εσπεριδοειδών και γκουαρανά

Με καρνιτίνη και μικροθρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση της λιπόλυσης και την αύξηση της αντοχής κατά την άσκηση.

 

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

Βιβλιογραφία:

 1. Ogasawara, Junetsu et al. (2015). The Molecular Mechanism Underlying Continuous Exercise Training-Induced Adaptive Changes of Lipolysis in White Adipose Cells. Journal of Obesity, 1-10, 10.1155/2015/473430.
 2. Buscemi S et al. Relationships between maximal oxygen uptake and endothelial function in healthy male adults: a preliminary study. Acta Diabetol. 2013, 50(2):135-41.
 3. Glaister et al. (2012) Caffeine and Sprinting Performance: Dose Responses and Efficacy, Journal of Strength and Conditioning Research. 26(4):1001–1005, 10.1519/JSC.0b013e31822ba300