Ήρθε ο Μάιος… και μύρισε καλοκαίρι! Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι πρώτες βουτιές στην παραλία είναι γεγονός. Οι καθημερινές περνούν γρήγορα γιατί από την αρχή της εβδομάδας το μυαλό μας είναι στα ηλιόλουστα σαββατοκύριακα.  Εκδρομές, βόλτες στη φύση, ξέγνοιαστες βραδιές έχουν την τιμητική τους. Αλήθεια, ο Μάιος είναι τόσο χαλαρός μήνας για όλους;

Μη… βιάζεστε να απαντήσετε, γιατί υπάρχει μεγάλο ποσοστό ατόμων που ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης μόνο χαλαρός δεν είναι. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο Μάιος είναι ο σημαντικότερος μήνας προετοιμασίας για τις εξετάσεις. Χιλιάδες έφηβοι στη χώρα μας κάθε χρόνο ετοιμάζονται να περάσουν τη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων. Δυσκολίες, όπως η αδυναμία συγκέντρωσης, η χαμηλή αυτοπεποίθηση, το άγχος είναι αρκετά συνηθισμένες στην καθημερινότητα των νέων που έχουν ένα πρόγραμμα φορτωμένο με πολύ διάβασμα. Μαζί τους, βιώνουν την ίδια αγωνία και ανησυχία οι γονείς και κυρίως οι μητέρες, που καλούνται να στηρίξουν ψυχολογικά τα παιδιά τους και να διατηρούν την ψυχραιμία τους.

Αν ανήκετε σε αυτό το κοινό είναι πολύ πιθανό να βιώσετε τα αρνητικά συναισθήματα που αναφέρθηκαν. Σταματήστε να προβληματίζεστε και να στενοχωριέστε. Τα αρνητικά συναισθήματα δεν ταιριάζουν στο Μάιο και ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι για να τα απομακρύνετε.  Τα ανθοϊάματα του Dr. Bach είναι εδώ για να σας βοηθήσουν.

Δοκιμάστε Clemantis αν έχετε την τάση να ονειροπολείτε…

Οι ημέρες πριν τις εξετάσεις είναι δύσκολες και οι νύχτες ακόμα περισσότερο. Ξέρετε ότι πρέπει να βγάλετε μία συγκεκριμένη ύλη, αλλά δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Το μυαλό σας ταξιδεύει ήδη στις διακοπές που θα κάνετε αφού τελειώσει η εξεταστική περίοδος και κάπως έτσι η απόδοσή σας πέφτει. Από την άλλη μεριά είστε και εσείς οι μητέρες, που κάποιες φορές υπερεκτιμάτε τις καταστάσεις και ονειρεύεστε αποτελέσματα που υπερβαίνουν τα προσωπικά όρια κάθε παιδιού. Το Clemantis είναι το ιδανικό ανθοΐαμα και για τις δύο περιπτώσεις. Με το Clemantis θα καταφέρετε να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και να μην αφαιρείστε κατά τη διάρκεια της μελέτης. Επίσης,  το να σκέφτεστε ρεαλιστικά σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, γιατί είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η επιτυχία στη ζωή είναι κάτι που μπορεί να κερδηθεί με κόπο.

Δοκιμάστε Larch αν  έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή σας…

Άριστες επιδόσεις στις εξετάσεις; Αυτά είναι μόνο για τους άλλους… Εσείς δεν μπορείτε, δε θα τα καταφέρετε γιατί είστε σίγουροι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι εξ ορισμού από εσάς. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι απλά υποφέρετε από συμπλέγματα κατωτερότητας και ίσως να βολεύεστε «στα χαμηλά».

Νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία από το άγχος της προσπάθειας και από το φόβο μίας ενδεχόμενης αποτυχίας. Έχετε σκεφτεί ότι στερείτε από τον εαυτό σας το δικαίωμα της επιτυχίας; Γι’ αυτό πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητά σας το ανθοΐαμα Larch. Η επίδραση του Larch είναι εμφανής γιατί δίνει αυτοπεποίθηση τονώνοντας το άτομο και βοηθώντας το να χτίσει σταδιακά μία σχέση μεγαλύτερης εκτίμησης και εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του. Δεν έχει νόημα να προσπαθεί κανείς αν ήδη σκέφτεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Με τη βοήθεια του Larch θα απομακρυνθούν αυτές οι αρνητικές σκέψεις και θα ισχυροποιηθεί μέσα σας η φυσιολογική τόλμη και η διάθεση για να πετύχετε τους στόχους σας.

Δοκιμάστε Rescue  για να μην πανικοβάλλεστε…

Όταν ένας από την οικογένεια δίνει εξετάσεις, μαζί του δίνουν και όλοι οι υπόλοιποι… Μοιράζονται το άγχος την αγωνία, ακόμα και τα ξενύχτια. Για να μη βρίσκεστε οικογενειακώς σε κατάσταση πανικού και έκτακτης ανάγκης, χαλαρώστε φυσικά και αποτελεσματικά με Rescue Remedy. Δεν πρόκειται για ένα, αλλά για συνδυασμό 5 ανθοϊαμάτων μαζί (Rock Rose, Impatiens, Clematis, Star of Bethlehem and Cherry Plum) που δημιουργήθηκε για άμεση και επείγουσα δράση στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Απαραίτητο για τις ημέρες των εξετάσεων, είναι ιδανικό για μαθητές ακόμα και την ώρα που γράφουν  γιατί συμβάλλει στη διαχείριση και αποβολή του άγχους και στη συγκέντρωση. Δοκιμάστε το και αν είστε γονιός για να διατηρήσετε τη συναισθηματική σας ένταση σε ισορροπία και να μη μεταφέρετε την αγωνία που μπορεί να αισθάνεστε στα παιδιά σας.

Αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να σας επηρεάσουν τον Μάιο. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να κυλήσει και αυτός ο μήνας ομαλά και χωρίς άγχος!

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων.

    Βιβλιογραφία

    1. Αγγελή Μ.,Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
    2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence,1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
    3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php, last access: 19/6/2018
    4. Ανθοϊάματα Bach, Power Health Hellas: https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/, last access: 19/6/2018