Είμαστε στον Ιούλιο, είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Άρχισαν οι διακοπές; Για τους περισσότερους μάλλον όχι. Αυτό που άρχισε σίγουρα είναι η προετοιμασία τους… Πιθανόν, να έχετε επιλέξει ήδη τον προορισμό σας και να έχετε κάνει και τις απαραίτητες κρατήσεις. Ωστόσο, πόσο έτοιμοι ψυχολογικά αισθάνεστε να απολαύσετε το ταξίδι και τον «παράδεισο» που έχετε επιλέξει;

Κάποιοι ίσως να αισθάνεστε την ανυπομονησία να σας κυριεύει και να μη σας αφήνει να ανταπεξέλθετε στα καθημερινά σας εργασιακά καθήκοντα. Βέβαια, η ανυπομονησία δεν είναι τίποτα μπροστά στο άγχος που μπορεί να νιώθετε για την εμφάνισή σας στην παραλία. Ξαφνικά, δε σας αρέσει το σώμα σας, κοιτάζεστε στον καθρέπτη και απογοητεύστε στη θέα του με μαγιό. Αλλά όλα αυτά τα συναισθήματα είναι λίγα μπροστά στο φόβο που μπορεί να αισθάνεστε για το ίδιο το ταξίδι και το μέσο που θα επιλέξετε για να το κάνετε. Πτήσεις με αεροπλάνα, διαδρομές ανάμεσα σε βραχώδη και ορεινά μέρη, μικρά ταχύπλοα είναι ικανά να σας δημιουργήσουν δεύτερες σκέψεις για τις διακοπές σας.

Σταματήστε να σκέφτεστε όλα τα δυσάρεστα ενδεχόμενα. Τα ανθοϊάματα του dr. Bach είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε από το μυαλό σας όλα τα αρνητικά συναισθήματα που σας κυριεύουν. Η ανυπομονησία, η δυσαρέσκεια για την εμφάνισή σας και ο φόβος για το ταξίδι δε θα αποτελούν πλέον μέρος των σκέψεών σας, αρκεί να εμπιστευτείτε τα κατάλληλα ανθοϊάματα ή το συνδυασμό τους.

Δοκιμάστε Impatiens αν αισθάνεστε ανυπομονησία για τις διακοπές σας

Ο χρόνος κυλά αργά και βασανιστικά. Οι δουλειές στο γραφείο μοιάζουν ατέλειωτες και κάθε μέρα που περνάει μοιάζει να αυξάνει την ένταση και τον εκνευρισμό. Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε γιατί το μυαλό σας είναι ήδη στην παραλία που θα ταξιδέψετε. Το Impatiens, γνωστό και ως βαλσαμίνη θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε την υπομονή που είναι απαραίτητη για μια καλή διανοητική συγκέντρωση. Άλλωστε οι υποχρεώσεις δεν έχουν τελειώσει ακόμα και η διαχείριση του χρόνου είναι σημαντική προκειμένου να μην αφήσετε εκκρεμότητες φεύγοντας. Η ανυπομονησία και το άγχος μπορεί να σας οδηγήσει σε έντονες συμπεριφορές ακόμα και όταν έρθει η μέρα του ταξιδιού. Το Impatiens θα σας απαλλάξει από τον εκνευρισμό και θα σας ηρεμήσει ώστε όλα να γίνουν σύμφωνα με έναν λογικό προγραμματισμό.

Δοκιμάστε Crab Apple αν αισθάνεστε ότι η εμφάνισή σας δεν σας αρέσει πια

Τα ανάλαφρα καλοκαιρινά ρούχα ή τα μαγιό αφήνουν ακάλυπτο μεγάλο μέρος του σώματός σας και ξαφνικά αυτό σας προβληματίζει. Αρχίζετε να κοιτάτε με λεπτομέρεια κάθε ατέλεια του δέρματός σας και τρομάζετε ακόμα και στη θέα ενός μικρού και σχεδόν αόρατου σημαδιού. Το Crab apple ή αλλιώς η δασική μηλέα είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Το ίαμα θα σας οδηγήσει σε άμεση συμφιλίωση με την εικόνα σας και θα αρχίσετε να μη δίνετε σημασία σε εξωτερικά και επιφανειακά θέματα. Αφού, λοιπόν, σταματήσετε να ασχολείστε με τις ατέλειες της μορφής το αμέσως επόμενο στάδιο που θα φτάσετε χάρη στο Crab Apple είναι να διαπιστώσετε ότι η μορφή σας βελτιώθηκε! Πρόκειται άλλωστε για ένα ανθοΐαμα που εκτός από το να το πιείτε μπορείτε να το εφαρμόσετε κατευθείαν στο δέρμα αυτούσιο ή μαζί με ένα καλλυντικό προϊόν περιποίησης.

Δοκιμάστε Mimulus αν αισθάνεστε ότι φοβάστε το ταξίδι

Έχετε επιλέξει ένα πανέμορφο μέρος στο εξωτερικό. Από μικροί ονειρευόσασταν να το επισκεφτείτε και να απολαύσετε τα ιδιαίτερα τοπία του. Η πτήση με το αεροπλάνο μοιάζει αναπόφευκτη αν και έχετε συνειδητοποιήσει από μικρή ηλικία το φόβο που αισθάνεστε τα ταξίδια πάνω από τα σύννεφα. Σταματήστε να αγχώνεστε. Το Mimulus θα γίνει το ανθοΐάμα- σύντροφος στο ταξίδι σας. Η δράση του είναι αρκετά άμεση και η λήψη του λίγες μέρες πριν από το ταξίδι και κατά τη διάρκειά του θα σας κάνει να ξεπεράσετε το άγχος. Η επίδρασή του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και στις παιδικές ηλικίες. Τα παιδάκια αποκτούν θάρρος και οι πτήσεις ή οι δύσκολες διαδρομές μετατρέπονται σε διασκεδαστικές εμπειρίες.

Αφεθείτε στην θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν τις διακοπές σας. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να κάνετε τον Ιούλιο να κυλήσει όμορφα. Απολαύστε και αυτόν το μήνα προτού να έρθουν οι μέρες της απόλυτης χαλάρωσης.

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων.


Βιβλιογραφία

  1. Αγγελή Μ., Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
  2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence, 1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
  3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php, last access: 19/6/2018
  4. Ανθοιάματα Dr. Bach, Power Health Hellas: https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/, last access: 19/6/2018