Επιτέλους Φεβρουάριος! Ο μικρότερος μήνας του χρόνου. Μικρός και θαυματουργός… Ο χειμώνας μας αποχαιρετά και η φύση προαναγγέλλει την άνοιξη με το πιο όμορφο θέαμα. Ανθισμένες αμυγδαλιές παντού δίνουν ροζ και πιο ανάλαφρο νόημα στην καθημερινότητά μας.

Φεβρουάριος, λοιπόν, με άλλη διάθεση. Τι διάθεση όμως; Μα φυσικά ερωτική… Από τις αρχές του μήνα οι βιτρίνες έχουν γεμίσει με καρδούλες. Μικρά αρκουδάκια, κάρτες με μηνύματα αγάπης, όμορφα δωράκια και εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η συγκεκριμένη μέρα είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που έχετε να πείτε στο ταίρι σας ό,τι όμορφο νιώθετε. Να έρθετε ακόμα πιο κοντά, να ανταλλάξετε τρυφερά λόγια και να βιώσετε ακόμα πιο έντονα το συναίσθημα του έρωτα.

Όλα αυτά μπορούν να συμβούν με μία προϋπόθεση, να υπάρχει το ταίρι. Και αν δεν υπάρχει; Τότε μάλλον ανήκετε σε αυτούς που δεν γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ίσως να κάνετε όνειρα ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ο τέλειος ή η τέλεια σύντροφος αλλά ακόμα δεν τους έχετε συναντήσει. Η ανυπομονησία πολλές φορές σας κάνει να μη βλέπετε μπροστά σας και να προσπερνάτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. Βέβαια, μπορεί απλά να είστε τόσο απαισιόδοξοι που να μη θέλετε να πιστέψετε ότι θα έρθει η στιγμή που δε θα είστε πια μόνοι. Μη στενοχωριέστε. Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να απομακρυνθούν με τη βοήθεια των ανθοϊαμάτων του Dr. Bach. Γιατί ο στόχος είναι να δείτε αυτόν το Φλεβάρη με διαφορετική ματιά.

Δοκιμάστε Clemantis αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να ονειρεύεστε…

Ζείτε μία ζωή στα σύννεφα. Για εσάς που είστε γυναίκα, ψάχνετε τον τέλειο άντρα. Να είναι όμορφος, μορφωμένος, αποκατεστημένος επαγγελματικά, με χιούμορ, δραστήριος και πολλά ακόμα προσόντα που προκύπτουν μετά από ατελείωτες ώρες ανάλυσης με τις φίλες σας. Από την άλλη αν είστε άντρας, ονειρεύεστε τον τέλειο συνδυασμό, δηλαδή να είναι μία σύγχρονη γυναίκα, σκληρά εργαζόμενη και νοικοκυρά και όμορφη. Ήρθε η ώρα να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Δοκιμάστε Clemantis, το άνθος της ονειροπόλησης που θα δώσει ένα τέλος στην υπερβολική φαντασία και στην έλλειψη ρεαλισμού που σας διακρίνει. Το ανθοΐαμα της κληματίδας θα σας δείξει το δρόμο της πραγματικότητας και ίσως σε αυτόν τον δρόμο να συναντήσετε τον άνθρωπο που θα θέλει να γιορτάσετε μαζί τη μέρα των ερωτευμένων.

Δοκιμάστε Impatients αν  δεν μπορείτε να περιμένετε….

Κάθε μέρα χωρίς να έχετε βρει το Βαλεντίνο σας είναι μια χαμένη μέρα. Αναλώνεστε σε πάρτι, κοινωνικές εκδηλώσεις, συναντήσεις με αγνώστους, χωρίς αποτέλεσμα. Αισθάνεστε ότι η υπομονή σας έχει εξαντληθεί και δεν μπορείτε άλλο να περιμένετε εκείνον που θα έρθει να σας σώσει από τη μοναξιά.  Το Impatiens, γνωστό και ως βαλσαμίνη θα σας βοηθήσει αλλάξετε τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την έννοια του χρόνου. Άλλωστε, το καλό πράγμα αργεί να έρθει έλεγαν οι παλιοί. Η ανυπομονησία και το άγχος μπορούν να σας προκαλέσει εκνευρισμό. Το Impatiens θα σας ηρεμήσει και θα διώξει την αρνητική έκφραση του άγχους από το πρόσωπό σας κάνοντάς σας περισσότερο ερωτεύσιμους.

Δοκιμάστε το Gorse αν έχετε απελπιστεί…

Εσείς δεν έχετε διάθεση για όνειρα, αλλά ούτε έχετε κάτι να περιμένετε. Ίσως να είστε απαισιόδοξοι «εκ γενετής». Πιστεύετε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα. Οι πρίγκιπες ανήκουν στα παραμύθια, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ένα ψέμα και έχετε την πεποίθηση ότι θα μείνετε για πάντα παρέα με τη μοναξιά. Η απαισιοδοξία είναι το χαρακτηριστικό σας και γι’ αυτό πρέπει να δοκιμάσετε το ανθοΐαμα Gorse. Το Gorse ή ράχος είναι ένας καταπράσινος θάμνος που ως ανθοΐαμα αναλαμβάνει να σας γλυκάνει την ψυχή και να σας χαρίσει την υποστήριξη που έχετε ανάγκη. Φυσικά και εκεί έξω υπάρχει κάποιος για εσάς, αρκεί να το θέλετε πραγματικά και να σταματήσετε να νιώθετε απόγνωση και απελπισία.

Αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν τον πιο ερωτικό μήνα του χρόνου. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να δώσετε στο μήνα Φεβρουάριο το νόημα που του αξίζει.

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων.


Βιβλιογραφία

  1. Αγγελή Μ.,Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
  2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence,1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
  3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php, last access: 19/6/2018
  4. Ανθοϊάματα Bach, Power Health Hellas: https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/, last access: 19/6/2018