Και ξαφνικά…Σεπτέμβριος! Σίγουρα, κανείς μας δεν έχει καταλάβει πότε τελείωσαν οι μέρες της άδειας, τα καλοκαιρινά ταξίδια και οι χαλαρές διακοπές με φίλους ή με την οικογένεια. Ο Σεπτέμβρης, όμως, παραδοσιακά είναι ο μήνας της επιστροφής και της ανασυγκρότησης.

Αλήθεια, πόσο έτοιμοι αισθάνεστε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας; Κάποιοι από εσάς ίσως να βιώνετε την απόλυτη άρνηση και να τρομάζετε στην ιδέα της έναρξης μίας νέας σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι σωματικά θα είστε υποχρεωτικά στη θέση σας, το μυαλό σας όμως έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει ακόμα. Οι όμορφες στιγμές των διακοπών δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν τόσο εύκολα. Καλείστε, λοιπόν, να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα,  αν και δεν είναι τόσο απλό.

Από την άλλη μεριά, αν ανήκετε σε αυτούς που δηλώνουν έτοιμοι για όλα, ο  Σεπτέμβριος είναι ο  ιδανικός μήνας να βάλετε τους στόχους σας. Φιλόδοξα σχέδια και ανατρεπτικές αλλαγές σάς γεμίζουν τόσο με αισιοδοξία, όσο και με άγχος για το αν τελικά θα τα καταφέρετε. Ο πήχης θα ανέβει πολύ ψηλά και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας κυριεύσει το αρνητικό συναίσθημα της αυτο-καταπίεσης και της αποχής από τις απολαύσεις της ζωής.

Το κλειδί σε όλες τις παραπάνω καταστάσεις είναι να επικρατήσει η συναισθηματική ισορροπία. Θα βρείτε τη δύναμη να γυρίσετε στην καθημερινότητά σας και να σταματήσετε να αναπολείτε διαρκώς τις διακοπές σας. Θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε και τους πιο υψηλούς στόχους σας, χωρίς να αισθάνεστε ότι αρνείστε τις προσωπικές σας ανάγκες. Εμπιστευτείτε τα ανθοϊάματα του Dr. Bach και να έχετε τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν ο σύμμαχός σας αυτόν το Σεπτέμβρη!

Δοκιμάστε Hornbeam για να σταματήσετε να είστε αρνητικοί…

Και μόνο στην ιδέα ότι θα επιστρέψετε στη ρουτίνα νιώθετε την κούραση και την έλλειψη ενδιαφέροντος να σας κυριεύει. Πιθανόν το ξεκίνημα στη δουλειά σας, η ενασχόληση με το νοικοκυριό ή ακόμα και το διάβασμα των παιδιών που θα πάνε στο σχολείο να μην είναι η πρώτη σας επιλογή μετά τις διακοπές. Αν σας φαίνονται όλα βουνό, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε λίγες σταγόνες από το ανθοΐαμα Hornbeamπου θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να νιώθετε αποστροφή σε όλα εκείνα που καλείστε να ανταπεξέλθετε το Σεπτέμβριο. Με το Hornbeamθα βρείτε ξανά την ενέργεια και τη ζωντάνια που σας λείπει για να χειριστείτε αποτελεσματικά ακόμα και καταστάσεις που δεν είναι τόσο ελκυστικές για εσάς.

Δοκιμάστε Clematis για να προσγειωθείτε πιο γρήγορα στην πραγματικότητα…

Είστε καθισμένος μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας και δουλεύετε ένα μεγάλο project. Στην οθόνη, αντί για δεδομένα και αναλύσεις βλέπετε εικόνες από εκείνο το καλοκαιρινό μπαράκι που διασκεδάζατε με την παρέα σας. Πρέπει, όμως, να σταματήσετε να αφαιρείστε και να ονειροπολείτε, όσο δυνατές και να είναι οι αναμνήσεις σας. Το ανθοΐαμα Clematisή αλλιώς κληματίδα είναι φτιαγμένο για εσάς, αφού μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε εγρήγορση αλλά και περισσότερο ρεαλισμό. Ο στόχος του είναι να σας φέρει πιο γρήγορα κοντά στην πραγματικότητα, ενισχύοντας την αυτοσυγκέντρωση και την ετοιμότητά σας.

Δοκιμάστε Rockwater για να επιτευχθούν οι στόχοι χωρίς πίεση…

Με το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, είστε οι μόνοι που ακολουθείτε τους γρήγορους ρυθμούς που σας επιβάλλει η καθημερινότητά σας. Είστε προσηλωμένοι στο στόχο σας και διακατέχεστε από το συναίσθημα της σκληρότητας απέναντι στον εαυτό σας. Ο σκοπός σας είναι να καταφέρετε να εξελιχθείτε, ακόμα και αν πρέπει να στερηθείτε σε μεγάλο μέρος στιγμές από την προσωπική σας ζωή. Ξεκινάτε από το Σεπτέμβριο να δουλεύετε εντατικά, γιατί θα νιώσετε μεγάλη απογοήτευση και ενοχές αν κάτι δεν πάει όπως εσείς θέλετε. Για εσάς το ανθοΐαμα Rockwaterή αλλιώς «Νερό του Βράχου» είναι η λύση. Είναι το μόνο ίαμα του Dr. Bachπου δεν προέρχεται από φυτό αλλά από νερό φυσικών πηγών. Με τη δύναμη αυτού του νερού θα αναθεωρήσετε τη στάση ζωής σας και θα αποκτήσετε ξανά την αίσθηση των πραγμάτων. Η επίδρασή του στην εξισορρόπηση των προτεραιοτήτων θα σας θυμίσει ξανά πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνετε όμορφες χαλαρές στιγμές στην καθημερινότητά σας.

Αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν τον κατά τα άλλα δύσκολο πρώτο μήνα του Φθινοπώρου. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να κάνετε το Σεπτέμβριο να κυλήσει ευχάριστα και εποικοδομητικά!

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων.


Βιβλιογραφία

  1. Αγγελή Μ., Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
  2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence,1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
  3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php, last access: 19/6/2018
  4. ΑνθοιάματαDr. Bach, Power Health Hellas: https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/, last access: 19/6/2018