Το μυστικό για την απώλεια βάρους δεν είναι οι εξαντλητικές δίαιτες, αλλά ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής για τη σταδιακή απώλεια κιλών.

Το ταξίδι γίνεται, λοιπόν, πιο εύκολο ενσωματώνοντας στην καθημερινότητά μας υγιεινά γεύματα σε συνδυασμό με σωστή άσκηση. Είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε την προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά στην πορεία, αρκετές φορές αισθάνεστε «κολλημένοι». Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Άλλωστε, είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Αυτό δεν πρέπει να σας πτοεί, γιατί υπάρχουν τρόποι να δώσετε ώθηση στον οργανισμό σας και να φτάσετε στο αποτέλεσμα που θέλετε.

6 Tips θα σας βοηθήσουν να «ξεκολλήσετε» όταν τα πράγματα γίνονται σκληρά:

1.Βάλτε χρονικό στόχο

Για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία της δίαιτας, θέστε ένα χρόνο-στόχο στον εαυτό σας.

Σκεφτείτε ευχάριστα γεγονότα που έχετε προγραμματίσει και επιλέξτε ένα από αυτά. Είτε πρόκειται για έναν γάμο, είτε ένα πάρτι, όπου πιθανότατα θα συναντήσετε ανθρώπους από το παρελθόν. Θέλετε λοιπόν η εμφάνισή σας να θυμίζει κάτι από τα παλιά… ωραία χρόνια.

2.Δημιουργείστε μία ομάδα υποστήριξης

Επιλέξτε μία φίλη ή ένα μέλος της οικογένειάς σας που μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Η συμπαράσταση βοηθάει στην καλύτερη επίτευξη του στόχου. Αν δεν μπορείτε να έχετε ένα μόνο συνοδοιπόρο, δοκιμάστε περισσότερους. Πηγαίνετε με ένα φίλο σας για μεσημεριανό γεύμα ή ζητήστε από τη μητέρα σας ή το σύντροφό σας να σαν υπενθυμίσουν, να δείτε τα βήματα που κάνετε κάθε μέρα.

  1. Φτιάξτε ένα ημερολόγιο προόδου

Πόση ικανοποίηση νιώθετε όταν σε τακτά χρονικά διαστήματα, βλέπετε αισθητή βελτίωση στην εμφάνισή σας; Είναι σημαντικό να φτιάξετε ένα ημερολόγιο και να το τοποθετήσετε σε ένα «εμφανές» σημείο στο σπίτι σας.

  • Τσεκάρετε, αν ακολουθείτε πιστά το διαιτολόγιο που έχει επιλέξει για εσάς ο διατροφολόγος σας
  • Ελέγξτε το βάρος σας
  • Μην ξεχνάτε να τηρείτε το πρόγραμμά της γυμναστικής σας, γιατί σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή θα σας αποζημιώσουν με ένα όμορφο και υγιές σώμα. Όσο πιο γεμάτο είναι το ημερολόγιό σας, τόσο καλύτερα θα αισθανθείτε.
  1. Βγάλτε μία φωτογραφία σας με το κινητό στην αρχή της προσπάθειάς σας.

– Δεν αναγνωρίζετε  τον εαυτό σας; Μείνετε ψύχραιμοι. Η καλή ψυχολογία θα σας βοηθήσει να βάλετε ρεαλιστικούς στόχους. Το παιχνίδι για ένα όμορφο  σώμα, τώρα αρχίζει.

-Ξεφυλλίστε το album των φωτογραφιών σας και επιλέξτε 1-2 φωτογραφίες σας με πιο αδύνατη σιλουέτα.

– Αγοράστε περιοδικά μόδας και  αφαιρέστε φωτογραφίες με ρούχα που σας αρέσουν να αγοράσετε. Συνδυάστε τις φωτογραφίες από το album με τα ρούχα που επιλέξατε και  τοποθετείστε τις κάπου να τις βλέπετε καθημερινά. Θα  σας υπενθυμίζουν πόσο όμορφα θα αισθανθείτε όταν τα καταφέρετε.

  1. Δημιουργείστε ένα σύστημα ανταμοιβής

Όταν δείτε ότι κερδίζετε το στοίχημα απώλειας βάρους, προσφέρετε δώρα στον εαυτό σας ως ανταμοιβή. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μασάζ ή ένα ταξίδι, που από καιρό προγραμματίζατε. Θα σας χαροποιήσουν και θα επανεκτιμήσετε το πόσο σκληρά έχετε προσπαθήσει.

  1. Αλλάξτε τρόπο σκέψης και ζωής

Η απόφασή σας να επιλέξετε έναν υγιεινότερο τρόπο διατροφής σε συνδυασμό με την κατάλληλη άσκηση, είναι ο καλύτερος δείκτης επιτυχίας για ένα καλλίγραμμο σώμα.

Βρείτε ένα φυσικό συστατικό που θα σας βοηθήσει να ξεκολλήσει η βελόνα της ζυγαριάς. Ένα τέτοιο συστατικό είναι το πράσινο τσάι. Είναι  πλούσιο σε πολυφαινόλες (κατεχίνες),  ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών ( αντιφλεγμονώδης δράση), θα βοηθήσει να  ξεμπλοκάρει και να ενισχυθεί ο μεταβολισμός   του οργανισμού σας.

Το πράσινο τσάι είναι εδώ και αιώνες το αγαπημένο ρόφημα στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα και στο δυτικό κόσμο για κάθε εποχή του χρόνου, είτε ως «φάρμακο» για το λαιμό το χειμώνα, είτε ως δροσιστικό και τονωτικό ρόφημα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους που ο οργανισμός σας έχει «κολλήσει» και θέλετε άμεση και αποτελεσματική τόνωση του μεταβολισμού σας μη διστάσετε να λάβετε συμπληρώματα διατροφής  υψηλής περιεκτικότητας σε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, πλούσια σε πολυφαινόλες  με ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση.

Μύρισε… καλοκαίρι και ένα συμπλήρωμα διατροφής πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση  μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα υγιές  και όμορφο σώμα. 

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

Βιβλιογραφία

  1. Cabrera C.et al. (2006) Beneficial effects  of  green tea-A review,  Journal of the American College of Nutrition, 25(2):79
  2. Burckhardt l C. et al. (2008) Polyphenols Attenuate Green  tea  Catechin  Behavioral  and Oxidative Responses to Intermittent Hypoxia, 177(10):1135-1141.
  3. Isabel C ,Burckhardt et al. (2008) Green tea  Catechin   Polyphenols  Attenuate  Behavioral and Oxidative  Responses to Intermittent  Hypoxia, AJRCCM   May, 177, 10.

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Πλούσιο σε κατεχίνες , σε συνδυασμό με βιταμίνη C για αντιοξειδωτική δράση και ενίσχυση του μεταβολισμού.