Βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου αν και ο Οκτώβριος τις περισσότερες μέρες δε θυμίζει φθινοπωρινό σκηνικό με πρωτοβρόχια. Η αλήθεια είναι ότι  υπάρχουν εβδομάδες που το θερμόμετρο ξεπερνάει τους 30 βαθμούς και η ζέστη φέρνει στο μυαλό μας καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή… Η περίοδος χάριτος που αφορά την ανασυγκρότηση του Σεπτέμβρη έχει περάσει. Μην αφήνετε το αίσθημα της κούρασης να σας κυριεύει επειδή νιώθετε ότι ο φόρτος εργασίας είναι απίστευτα μεγάλος και ότι η πίεση που δέχεστε σας εξαντλεί καθημερινά. Ίσως αυτή η κούραση να σας στερεί την προσωπική σας δύναμη. Ξαφνικά, διαπιστώνετε ότι σταματάτε να παίρνετε αποφάσεις, ακόμα και για καταστάσεις που γνωρίζετε πως πρέπει να τις χειριστείτε. Και όμως, η κούραση και η αρνητική ψυχολογία σας έχουν επηρεάσει τόσο πολύ, που τελικά προκαταβάλλετε τον εαυτό σας ότι θα κάνει λάθη.

Μήπως η βαθύτερη αιτία όλων αυτών των καταστάσεων δεν είναι η επιστροφή στη δουλειά αλλά η μοναξιά; Αν και περιτριγυρίζεστε από κόσμο, σας λείπουν οι παρέες του καλοκαιριού. Ο ξέγνοιαστος περίγυρός σας που σας έδινε την απαραίτητη σημασία δείχνει σημάδια εξαφάνισης, γιατί και αυτός προσπαθεί με τη σειρά του να επιστρέψει στην απαιτητική καθημερινότητα. Σταματήστε να βασανίζετε άλλο το μυαλό σας. Οι αρνητικές και στενάχωρες σκέψεις μπορούν να απομακρυνθούν με τη βοήθεια των ανθοϊάματων του Dr. Bach. Αυτός ο Οκτώβριος, θα είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους.

Δοκιμάστε Olive αν αισθάνεστε ότι σας έχει βγει το λάδι…

Η ελιά είναι ένα δένδρο σύμβολο της σταθερότητας και της ζωτικής δύναμης. Τα οφέλη από τους καρπούς και τα φύλλα της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ίδια τη ζωή. Το oliveείναι το ανθοΐαμα της ελιάς και αφορά τη μεγάλη κόπωση και την εξάντληση των δυνάμεων, φυσικών και πνευματικών. Η επίδρασή του στη δύσκολη περίοδο του Οκτωβρίου θα σας εντυπωσιάσει. Θα νιώσετε σταδιακά την αναζωογόνηση του οργανισμού σας ενώ οι δυνάμεις σας θα επανέλθουν. Με το oliveθα ξεχάσετε την έννοια της κούρασης και δε θα σας τρομάζει πια κανένας όγκος εργασίας.

Δοκιμάστε Cerato αν αισθάνεστε ότι έχετε χάσει την εμπιστοσύνη στην κρίση σας…

Πλουμπάγκο, ή αλλιώς μπλε γιασεμί, είναι το άνθος από το οποίο προκύπτει το ανθοΐαμα Cerato. Όμορφο και ιδιαίτερο μπλε λουλούδι που ξέρει να τραβά την προσοχή με το έντονο χρώμα του. Το Ceratoθα σας κάνει να ξαναβρείτε τον παλιό καλό σας εαυτό που μάλλον αφήσατε πίσω στη διάρκεια των διακοπών σας. Αυτόν που ήξερε να παίρνει αποφάσεις και εκτιμούσε την προσωπική του γνώμη και αντίληψη. Θα πάρετε ξανά τη ζωή στα χέρια σας, χωρίς την ανάγκη της καθοδήγησης από κανέναν. Ακόμα και αν συμβεί κάποιο λάθος, είστε ανεπηρέαστοι και σταθεροί στην πορεία σας γιατί ξέρετε ότι θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε χάρη στην εμπιστοσύνη που θα έχετε στον εαυτό σας. Και σε αυτό θα σας βοηθήσει το συγκεκριμένο ανθοΐαμα.

Δοκιμάστε το Heather αν βιώνετε την αποξένωση…

Έχοντας μία ζεστή φθινοπωρινή απόχρωση ανάμεσα στο ροζ και στο κόκκινο, το φυτό καλούνα μοιάζει να ψάχνει να κοινωνικοποιηθεί με όλη τη φύση γύρω του. Από την καλούνα προέρχεται το ανθοΐαμα Heather. Αν αισθάνεστε ότι μετά το καλοκαίρι έχετε αναγκαστεί να περιορίσετε τη συχνή επαφή με τους στενούς σας φίλους, ήρθε η ώρα να αποκτήσετε καινούριο κύκλο, αλλά με νέα διάθεση. Το Heatherθα σας κάνει δημοφιλείς αφού πρώτα συνειδητοποιήσετε πως ο Οκτώβριος είναι μία περίοδος που αξίζει να δείξετε ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν τους συνανθρώπους σας. Η στροφή προς το διάλογο με άτομα που μπορεί να μην είχατε μπει ποτέ στη διαδικασία να ακούσετε, θα κάνει τους συνομιλητές σας να σας αναζητούν και να σας προσφέρουν με μεγάλη ευχαρίστηση το χρόνο τους.

Αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν το μήνα που βρίσκεται στη μέση του Φθινοπώρου. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να κάνετε τον Οκτώβριο να αποκτήσει το ενδιαφέρον που του ταιριάζει!

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων.

Βιβλιογραφία

  1. Αγγελή Μ.,Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
  2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence,1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
  3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php, last access: 19/6/2018
  4. Ανθοιάματα Bach, Power Health Hellas: https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/, last access: 19/6/2018