Αισίως φτάσαμε στον ενδέκατο μήνα του χρόνου, τον προτελευταίο για κάθε έτος. Για πολλούς ο Νοέμβρης είναι ο μήνας της προσμονής για τις γιορτές του χειμώνα. Ειδικά για τη χώρα μας είναι η περίοδος της συγκομιδής των καρπών. Οι ελιές, τα φρούτα, τα λαχανικά αποδεικνύουν πόσο παραγωγικός και ευλογημένος είναι ο τόπος μας.

Θα μπορούσαμε, όμως, να χαρακτηρίσουμε το Νοέμβρη και αναποφάσιστο μήνα γιατί  βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εποχές. Σηματοδοτεί το τέλος του φθινοπώρου διατηρώντας χαρακτηριστικά από την επόμενη εποχή, δηλαδή από το χειμώνα. Οι αλλαγές που διαδραματίζονται κατά τη διάρκειά του είναι αρκετές και σχετίζονται τόσο με καιρικά φαινόμενα, όσο και με τις συνήθειές μας. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε μία αλλαγή που συμβαίνει το Νοέμβριο και έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την καθημερινότητά μας, τότε αυτή είναι σίγουρα η αλλαγή ώρας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική σας κατάσταση αυτή η μετακίνηση των δεικτών του ρολογιού προς τα πίσω; Δεν έχει να κάνει με το πώς κουρδίζετε το ρολόι σας, αλλά με το γεγονός ότι αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι η μέρα μικραίνει. Η αισθητή απουσία της ημέρας και η διαδοχή της από το σκοτάδι της νύχτας μπορεί να ξυπνά δυσάρεστα συναισθήματα. Η ημέρα δε σας φτάνει πλέον και αισθάνεστε πιο έντονα τη δυσκολία να διεκπεραιώσετε τις εργασίες σας μέχρι το βράδυ. Αλλά και η νύχτα μοιάζει δύσκολη γιατί σας βασανίζουν οι ατέλειωτες σκέψεις της μέρας. Μήπως τελικά σας τρομάζει το σκοτάδι; Σταματήστε να πιέζετε άλλο τον εαυτό σας. Η ημέρα μπορεί να κυλήσει όμορφα και δημιουργικά και η νύχτα μπορεί να γίνει πολύ χαλαρωτική. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφεθείτε στην θεραπευτική δύναμη των ανθοϊάματων του Dr. Bach. Αυτός ο Νοέμβριος, θα είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους.

Δοκιμάστε Aspen αν φοβάστε επειδή νυχτώνει νωρίς…

Το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι αισθάνεστε ασφαλής όταν βλέπετε ότι ακόμα υπάρχει φως. Η νύχτα σάς τρομάζει και αρχίζετε να μην κατανοείτε τι είναι αυτό που σας προκαλεί φόβο. Μήπως τελικά είναι κάτι υπερφυσικό; Τα φαντάσματα ή τα πνεύματα για εσάς μπορεί να είναι υπαρκτά… Το ανθοΐαμα Aspen ή αλλιώς η άγρια λεύκα, η οποία υψώνεται μέχρι τον ουρανό για να διαλύσει το σκοτάδι μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας όταν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από το φόβο μπροστά στο «αόρατο». Το aspen χαρίζει ξανά ησυχία και ασφάλεια. Τόσο οι ενήλικες, όσο και τα μικρά παιδιά που καμιά φορά δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς ένα φως στο δωμάτιο, θα μπορούν να κινούνται με άνεση και ελευθερία ανάμεσα στην ορατή και αόρατη πραγματικότητα.

Δοκιμάστε Walnut αν αισθάνεστε ότι η μέρα δε σας φτάνει…

Είναι γεγονός ότι το Νοέμβρη νυχτώνει νωρίς, αλλά οι ώρες που καλείστε να απασχολήσετε το μυαλό σας και το σώμα σας για τις προγραμματισμένες εργασίες σας είναι ίδιες. Και όμως αισθάνεστε μεγάλη δυσκολία αλλά και αναστάτωση γιατί δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην αλλαγή της ώρας. Δοκιμάστε το ανθοΐαμα Walnut που στα ελληνικά σημαίνει καρύδι γιατί πρέπει να γίνετε «σκληρό καρύδι». Το Walnut θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τη δύναμη της θέλησής σας και να διατηρήσετε την πνευματική σας ακεραιότητα. Η έλευση της νύχτας δε θα αποτελεί πια εμπόδιο στα σχέδιά σας γιατί θα καταφέρνετε να τα ολοκληρώσετε εντός της ημέρας.

Δοκιμάστε το White Chestnut αν το μυαλό σας δουλεύει υπερωρίες….

Τι και αν άλλαξε η ώρα, τι και αν νυχτώνει νωρίτερα, εσείς μπορεί να ανήκετε σε εκείνους που δεν επαναπαύονται ποτέ. Οι σκέψεις έρχονται ακατάπαυστα στο μυαλό σας, ο νους σας είναι υπερδραστήριος και τελικά φτάνετε στο κρεβάτι σας το βράδυ και δε μπορείτε να κοιμηθείτε. Το κεφάλι σας έχει βαρύνει από όλα όσα απασχολούν εσάς ή ακόμα και το περιβάλλον σας και δεν μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας. Το White Chestnut είναι το ανθοΐαμα που χρειάζεστε για να ξεκουράσετε το μυαλό σας. Η διαύγεια, η ηρεμία, η εύστοχη διαδικασία της σκέψης είναι μερικά από τα οφέλη που μπορείτε να απολαύσετε όταν θα δοκιμάσετε συστηματικά το White Chestnut.

Αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα που προέρχονται από την αλλαγή της ώρας. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να κάνετε το Νοέμβριο να κυλήσει ευχάριστα και ήρεμα!

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων.

Βιβλιογραφία

  1. Αγγελή Μ.,Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
  2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence,1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
  3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php, last access: 19/6/2018
  4. Ανθοιάματα Bach, Power Health Hellas: https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/, last access: 19/10/2018