Και κάπως έτσι χωρίς να το καταλάβουμε, ήρθε και ο Δεκέμβρης. Ένας μήνας γεμάτος συναισθήματα. Ο χειμώνας είναι πλέον επίσημο γεγονός. Η φύση αλλάζει. Η θερμοκρασία πέφτει, αλλά για έναν περίεργο λόγο οι περισσότεροι δείχνουν να το απολαμβάνουν. Το κρύο μας φέρνει πιο κοντά και η γιορτινή διάθεση αλλάζει την καθημερινότητα. Ο Δεκέμβρης, άλλωστε, είναι ο μήνας των Χριστουγέννων. Η αναβίωση του θαύματος της θείας γέννησης μας προκαλεί να αισθανθούμε διαφορετικά.

Ο εαυτός μας εσωτερικά και εξωτερικά αρχίζει να νιώθει γαλήνη, ηρεμία, αλλά και ευφορία Ταυτόχρονα. Αυτήν την περίοδο, όσο ποτέ, έχουμε την ανάγκη να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη. Η αγάπη, λοιπόν, για τον εαυτό μας, για τους φίλους μας, για τους συγγενείς μας  είναι από τα κυρίαρχα συναισθήματα του μήνα αυτού. Αλλά, μήπως, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε όλοι τόσο καλά το Δεκέμβριο τελικά; Αναμεσά μας, υπάρχουν και εκείνοι που κλείνονται στον εαυτό τους ή δε χαίρονται με όσους νιώθουν ευτυχία. Επίσης, όσο και αν ακούγεται περίεργο υπάρχουν και άλλοι που δεν ανέχονται να μην είναι το επίκεντρο της συζήτησης μέσα στις γιορτές.  Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, ήρθε η ώρα να καταλάβετε πως ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που πρέπει να βιώνετε θετικά συναισθήματα, τόσο για εσάς, όσο και για τον περίγυρό σας.

Δοκιμάστε Water Violet, αν αισθάνεστε ότι θέλετε να περάσετε μόνοι σας τις γιορτές

Γιατί τόση απόσταση από την κοινωνικοποίηση; Οι γιορτινές μέρες είναι πολύ καλύτερες με παρέα. Μήπως φοβάστε ότι δεν μπορείτε να συμμετέχετε σε κανένα θέμα συζήτησης με τους γύρω σας; Ήρθαν Χριστούγεννα, ο παλιός ο χρόνος σε λίγο θα φύγει και εσείς επιλέγετε να απομονωθείτε με τις σκέψεις σας σε ένα δωμάτιο. Μην καθυστερείτε και πάρτε άμεσα Water Violet. Το ανθοΐαμα της νεροβιολέτας θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή είναι πιο πλούσια και χαρούμενη όταν δεν είστε μόνοι. Θα αρχίσετε να βλέπετε τη συντροφιά των άλλων όχι μόνο στην κοινωνική της διάσταση, αλλά και ως μέσο για την προσωπική σας εξέλιξη. Η δημιουργικότητα, η ανταλλαγή ενέργειας, η μάθηση θα σας βάλουν ξανά στο παιχνίδι της ζωής.

Δοκιμάστε Willow, αν αισθάνεστε πικρία απέναντι στη χαρά των άλλων

Η αίσθηση ότι δίπλα σας κάποιος γιορτάζει, σας κάνει να αισθάνεστε έναν αρνητισμό. Θεωρείτε ότι είστε αδικημένοι και ότι ίσως εσείς θα έπρεπε να γιορτάζετε, αλλά η ζωή σάς   έχει φερθεί άσχημα. Σε αυτό το σημείο, είναι που η οργή και η αγανάκτηση σας κυριεύουν. Αρνείστε τη βοήθεια των άλλων και επιλέγετε τη μοναξιά. Άλλωστε, θεωρείτε ότι οι άλλοι φταίνε για όλα. Είναι η ώρα να δοκιμάστε το Willow, το ανθοΐαμα που θα σας βοηθήσει να συμφιλιωθείτε με τη ζωή. Το Willow θα επιχειρήσει να σας απελευθερώσει από τα δεσμά του μίσους, της αγανάκτησης και της πικρίας. Ειδικά, στην περίπτωση που πιστεύετε ότι δικοί σας άνθρωποί στο παρελθόν σας πλήγωσαν, το Willow θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορούν όλοι να είναι αλάνθαστοι απέναντί σας. Η συγχώρηση θα έρθει φυσιολογικά και από βάθος καρδιάς και όλο αυτό θα οδηγήσει στην ψυχική και πνευματική ανάταση, η οποία είναι απαραίτητη τις μέρες των γιορτών.

Δοκιμάστε Heather, αν θέλετε να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τους άλλους

Έρχονται, λοιπόν, τα Χριστούγεννα και τελικά δε σας καλεί πουθενά κανείς. Αρχίζετε να αναρωτιέστε τι έγινε, πού πήγαν όλοι και γιατί δεν έχετε λάβει καμία πρόσκληση. Η απάντηση ίσως να κρύβεται στη συμπεριφορά σας όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε μία παρέα. Αν είστε ο τύπος που μιλάει ακατάπαυστα, θέλει να είναι το επίκεντρο όλων των συζητήσεων, του αρέσει να επιδεικνύεται και ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, τότε ίσως να μην είστε η πρώτη επιλογή στη λίστα των καλεσμένων ενός πάρτι. Ξεκινήστε να λαμβάνετε Heather από αρχές του μήνα, γιατί αυτό το ανθοΐαμα είναι η ευκαιρία σας να ισορροπήσετε τις σχέσεις σας με τους άλλους. Είναι η ώρα να ανακαλύψετε τον ακροατή που κρύβεται μέσα σας. Το Healther θα σας κάνει να νιώσετε την επιθυμία να πλησιάζετε πραγματικά τους άλλους αποζητώντας σχέσεις ισορροπημένης ανθρώπινης συναλλαγής. Θα ανακαλύψετε το κέρδος που μπορείτε να αποκομίσετε αφουγκραζόμενοι αυτά που έχουν να σας πουν οι άλλοι. Ακούγοντας ξένες εμπειρίες, θα μπορείτε να βρείτε λύσεις ακόμα και στα δικά σας προβλήματα.

Αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε διαφορετικά αυτόν τον Δεκέμβριο.  Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να κάνετε τις γιορτές να γεμίσουν από όμορφες και μοναδικές στιγμές μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους.

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων.


Βιβλιογραφία

  1. Αγγελή Μ., Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
  2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence,1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
  3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php , last access: 19/11/2018
  4. ΑνθοιάματαDr. Bach, Power Health Hellas: https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/ , last access: 19/11/2018