Επιτέλους Αύγουστος… ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε. Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε τις διακοπές που οργανώνατε τόσο καιρό. Βουνό ή θάλασσα, δεν έχει σημασία. Το καθένα έχει τη δική του χάρη, αρκεί να είναι δική σας επιλογή. Η κατάλληλη παρέα, κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι πιο σημαντικός παράγοντας για να περάσετε όμορφα και να αισθάνεστε καλά αυτές τις μέρες της ξεκούρασης.

Τα πιθανά σενάρια σχετικά με την παρέα που θα επιλέξετε είναι τρία. Το πρώτο αφορά όλους εκείνους που τους αρέσουν οι αποδράσεις τους να έχουν ομαδικό χαρακτήρα. Μεγάλη παρέα, λοιπόν, με άνδρες και γυναίκες σε μία συνύπαρξη με έντονη κοινωνικότητα. Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που κανονίζουν διακοπές με το/τη σύντροφό τους, θέλοντας να περάσουν μαζί ρομαντικές μέρες χαλάρωσης. Η τρίτη περίπτωση, αφορά τους γονείς που επιλέγουν να περάσουν το καλοκαίρι τους χωρίς να αποχωριστούν ούτε μία στιγμή τα παιδιά τους. Οικογενειακές διακοπές δηλαδή, σε μέρη που προσφέρονται για μικρούς και μεγάλους.

Τα έχετε τακτοποιήσει όλα, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. Είστε με τη βαλίτσα στο χέρι, αλλά ξαφνικά ξυπνούν στο μυαλό σας μνήμες από το περσινό καλοκαίρι. Για παράδειγμα, η παρέα που διαλέξατε πέρσι, μπορεί να μην ήταν και η καταλληλότερη. Αισθανθήκατε πολλές φορές ότι πρέπει να προσποιηθείτε ότι περνάτε όμορφα για να μη σας παρεξηγήσουν. Από την άλλη μεριά, ενώ αγαπάτε τον άνθρωπό σας και περιμένατε με ανυπομονησία να είστε λίγες μέρες μαζί του σε ένα χαλαρό περιβάλλον, προσπαθούσατε να απομονωθείτε. Οι διακοπές για δύο, τελικά μετατράπηκαν σε μοναχική εκδρομή διαταράσσοντας τη σχέση αγάπης μεταξύ σας. Ενώ εσείς που συνειδητά δεν αποχωρίζεστε την οικογένειά σας φτάσατε στο άλλο άκρο. Η υπερπροστασία για τα παιδιά και γενικά για τους άλλους σάς οδήγησε να μην ευχαριστηθείτε τις διακοπές σας, τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι από το περιβάλλον σας.

Φέτος, όλα θα είναι διαφορετικά. Σταματήστε να σκέφτεστε όλες τις δυσάρεστες στιγμές του παρελθόντος. Τα ανθοϊάματα του Dr. Bach είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε από το μυαλό σας όλα τα αρνητικά συναισθήματα που σας κυριεύουν.

Δοκιμάστε Agrimony αν θέλετε να είστε ο εαυτός σας

Είστε στην παραλία ανάμεσα σε μεγάλη παρέα. Τους πιο πολλούς τους γνωρίζετε, αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που είναι φίλοι φίλων και τους συναντάτε πρώτη φορά στις διακοπές σας. Αστεία, γέλια, φωνές, τραγούδια, αλλά εσείς δε χαίρεστε. Πιθανόν, να μην αισθάνεστε άνετα και να μην σας αρέσουν όλες οι συζητήσεις που γίνονται μπροστά σας. Ίσως, να σας απασχολεί και κάτι προσωπικό που δε σας αφήνει να απολαύσετε τις στιγμές γέλιου που βλέπετε να απολαμβάνουν οι δίπλα σας. Παρόλα αυτά, προσποιείστε ότι όλα είναι καλά, κρύβετε την αληθινή ψυχική σας κατάσταση πίσω από ένα χαρούμενο πρόσωπο. Χρειάζεστε επειγόντως agrimony μαζί σας ή αλλιώς αγριμονία, το ανθοΐαμα που θα βγάλει προς τα έξω τον πραγματικό σας εαυτό. Με το Agrimony σταδιακά οι ανήσυχες σκέψεις που ταλαιπωρούν το υποσυνείδητό σας, σχετικά με την εντύπωση που προκαλεί ο εαυτός σας στους άλλους θα απομακρυνθούν. Όσο περνούν οι μέρες, θα βιώνετε περισσότερη ηρεμία και σιγουριά και θα αποβάλλετε το άγχος της προσποιητής ευεξίας. Χωρίς καμία ψυχική πίεση, η συμπεριφορά σας θα γίνει πιο γήινη και φυσιολογική ευνοώντας την ειρηνική και ευχάριστη συνύπαρξή σας  με τους άλλους.

Δοκιμάστε water violet για να μην είστε στην απομόνωση

Περιμένατε με ανυπομονησία τις ρομαντικές στιγμές στην ακρογιαλιά με το ταίρι σας. Τελικά, όμως, δεν έχετε διάθεση. Το μόνο που σκέφτεστε είναι να βρείτε μία δικαιολογία να απομονωθείτε, μακριά από όλους και όλα. Δεν αντέχετε ούτε αυτούς που είναι δίπλα σας στην παραλία. H νεροβιολέτα ή water violet θα γίνει το ανθοΐαμα σύντροφός σας για αυτό το καλοκαίρι. Επιτέλους θα συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή είναι πιο πλούσια και χαρούμενη με τη συντροφιά των ανθρώπων. Σιγά-σιγά, όχι μόνο δε θα αποφεύγετε, αλλά θα επιζητάτε την ανθρώπινη συναναστροφή τόσο με το ταίρι σας, όσο και με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Ανακαλύψτε νέα ενδιαφέροντα και κοινά σημεία επαφής που θα σας κάνουν να συμμετέχετε πιο ενεργά στην κοινωνική πραγματικότητα.

Δοκιμάστε Red Chestnut για να αφήνετε τους γύρω σας να αναπνέουν…

Μήπως είστε από τις μαμάδες που η φωνή τους γίνεται αντιληπτή από όλη την παραλία; Είστε μακριά από το σπίτι σας με τα παιδιά σας, αλλά δεν μπορείτε να καθίσετε ήσυχη ούτε για μία στιγμή. Αγχώνεστε ότι τα παιδιά σας θα χτυπήσουν, θα μαλώσουν, θα φάνε κάτι που δεν πρέπει ή θα χαθούν από τα μάτια σας. Ηρεμήστε, γιατί με αυτόν τον τρόπο, ούτε εσείς ούτε οι γύρω σας θα περάσουν καλά. Μάλλον χρειάζεστε Red Chestnut το ανθοΐαμα που θα σας διώξει το αίσθημα της υπερπροστασίας. Σταδιακά, θα σταματήσετε να υπερ-ασχολείστε με τα παιδιά σας, κάτι που θα γίνει αντιληπτό άμεσα από τους γύρω σας. Θα αισθανθείτε να ωριμάζετε ψυχικά και να αφήνετε τους ανθρώπους ελεύθερους να βιώνουν το αίσθημα της ανεξαρτησίας. Στο τέλος, η ανακούφιση και η ικανοποίηση θα είναι διπλή, καθώς και εσείς θα είστε πιο χαλαροί και οι άλλοι πιο ξέγνοιαστοι.

Αφεθείτε στη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών και νιώστε την απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν τις διακοπές σας. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον ανθοθεραπευτή σας και δοκιμάστε ένα προς ένα ή συνδυασμό και των τριών  αυθεντικών ανθοϊαμάτων Dr. Ε. Bach για να κάνετε τον Αύγουστο να κυλήσει όμορφα.

Γράφει η επιστημονική ομάδα της Vitamins Academy

protinomena_title

Ανθοϊάματα Dr. Bach®

Τα αυθεντικά 38 ανθοϊάματα του dr. E. Bach που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων. cranberry_juice

 

Βιβλιογραφία

  1. Αγγελή Μ., Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ- Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη, 2008. Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος, Αθήνα
  2. Howard J., Growing up with Bach flower remedies: A Guide to the Use of the Remedies During Childhood and Adolescence, 1994. C W Daniel Company Limited, Saffron Walden, England
  3. The Bach Centre: https://www.bachcentre.com/index.php, last access: 19/6/2018
  4. Ανθοιάματα Dr. Bach, Power Health Hellas:
    https://www.powerhealth.gr/proionta-anthoiamata-bach/, last access: 19/6/2018